No és pobresa, és política municipal (2)

El passat 3 de novembre els desnonaments que pateix constantment Nou Barris van rebre una cobertura mediàtica més important. 16 desnonaments en un dia no passa a qualsevol lloc. El document de “No és pobresa, és injustícia” analitza amb detall aquesta problemàtica.

Un de cada quatre desnonaments que es van produir a Barcelona l’any 2012, es van portar a terme a Nou Barris. Les solucions per part de l’Ajuntament són totalment insuficients, només “s’ha donat resposta habitacional a un 4,3% de les necessitats”.  Això té unes conseqüències nefastes pels barris, “moltes famílies viuen en condicions d’infrahabitatge”, unes males condicions habitacionals porten a un empitjorament general d’aquella família. En un sol pis hi poden viure moltes més persones del que correspondria. Per una altra banda, veiem molts pisos buits i tapiats. A més a més, l’empobriment dels veïns també porta la degradació de la finca, ja que no es pot pagar el manteniment. Això porta a tensions i a problemes de convivència. El veïnat s’ha recolzat principalment en una entitat per solucionar els seus problemes habitacionals, 500×20. “Fa una tasca cotidiana de seguiment i acompanyament de les persones afectades, i denuncia el degoteig de desnonaments als nostres barris”.

“No és pobresa, és injustícia” denuncien que aquesta situació insostenible, quan a més a més de no saber on dormiràs, tampoc saps si tindràs llum, gas i/o aigua. Actualment és gairebé impossible conèixer l’abast real de la “pobresa energètica”. A nivell de Catalunya, el 10% de la població es troba en situació de precarietat en respecte als serveis bàsics. La dificultat de pagar l’aigua, el gas i la llum, s’ha sumat aquest 2014 una altra pujada del transport públic. És un augment que supera l’Índex de Preus al Consum, i que no té en compte la tendència a la baixa dels salaris. Els veïns dels barris de Torre Baró, Ciutat Merdiana i Vallbona, els presenta una gran dificultat no poder moure’s amb transport públic. Un transport públic que ha vist retallada una part important de les línies d’autobusos, principal forma de mobilitat de la gent gran d’aquests barris.

Per més articles que desglossen el document de “No és pobresa, és injustícia”, cliqueu aquí.

Deja un comentario