7700 problemes, cap solució

En l’entrevista amb Carolina Recio vam tractar molts temes de manera superficial, en aquesta nova entrada vull aprofundir en el cas de la residencia del carrer Molí.

foto02_residencia

Protesta per l’obertura de la residència. Associació de Veïns i Veïnes de Prosperitat

Fa 20 anys que els veïns de la Prosperitat van començar a reivindicar aquest equipament necessari per la qualitat de vida dels més vells. El 23% de la població de Nou Barris és gent de la tercera edat.

Gràcies a les reivindicacions veïnals l’equipament es va acabar de construir al 2011, totalment equipat segons indica l’Associació de Veïns en el seu butlletí informatiu. És una residencia per capacitat de 100 interns i 25 en qualitat de centre de dia. Aquesta residència a dia d’avui no ha obert les seves portes. L’equipament ha costat 11 milions d’euros. L’Ajuntament confirma que el trimestre del 2015, any d’eleccions municipals, s’obrirà el centre. S’utilitzaran 90 places de les 100 disponibles, 60 estaran destinades a acollir residents de la residència pública Layret que estarà en obres. Per tant, de les 100 places que es podrien ampliar només es creen 30 places noves.  L’Ajuntament no ha concretat si s’oferiran les 25 places de centre de dia.

residenciacartell

Cartell de la convocatoria de la protesta. Associació de Veïns i Veïnes de Prosperitat

Fa 20 anys que a Barcelona governava el Partit Socialista de Catalunya, fins al maig de 2011 quan va guanyar Xavier Trias (CIU). Cal destacar que, tal com passava a escala autonòmica, ICV i ERC van col·laborar amb el govern del PSC. Per això sorprèn la clara aposta per l’equipament que fa ICV o el PSC de Nou Barris aquest any, vigília d’any d’eleccions. ICV diu que “La residència del carrer Molí ha d’obrir amb totes les places”, en un cartell on critica la gestió de CIU. El PSC va criticar en el Ple del Consell de Nou Barris de maig que la residència encara estigués tancada.

Barcelona té 7700 persones en llista d’espera per entrar a una residència. El govern de la ciutat i la Generalitat encara no han proposat una solució clara.

Deja un comentario