Ateneu Popular de 9B

2 logo

Ateneu popular 9Barris

L’Ateneu Popular 9barris és un centre cultural nascut de la lluita social del barri. L’Ateneu fou una de les reivindicacions del barri més importants que ha creat un espai artístic i crític. L’associació Bidó de Nou Barris és la gestora de l’Ateneu i per tant l’hereva de tots els moviments veïnals que han portat a l’existència d’aquest centre cultural.

Els trets diferencials d’aquest espai amb altres és la seva vessant molt desenvolupada dedicada a l’activitat artística i educativa. Que porta a generar activitats culturals i socials. Tots els projectes que es realitzen són una eina de transformació social, ja que es realitzen amb uns models diferents als que actualment s’imposen. La primera premissa és no mercantilitzar el teu treball, la segona i igual d’important és implicar-se a la societat. Es vol donar  suport a les iniciatives joves i el sorgiment de cultures. Sempre realitzant uns treballs de qualitat artística excel·lents, on hi participi la solidaritat entre ciutadans amb un esperit crític.

L’Ateneu popular ha estat creat gràcies al veïnat i per tant és el veïnat qui gestiona totes les seves activitats. La gestió cívica incorpora la ciutadania en tots els àmbits de la gestió dels equipaments. Per tant tenen total autonomia que permet una evolució del projecte molt més lliure. Es vol que un projecte totalment territorial, sigui útil pel barri, per això la presa de decisions ha de ser acceptada pel teixit associatiu i per l’administració pública.

Hi ha diverses comissions repartides en àrees temàtiques. Hi ha la comissió gestora, l’artística, la de formació i circ social, la de programació i la de la revista de l’Ateneu.  Tot això conforma un espai col·laboratiu i veïnal. El circ social és conegut arreu, i desenvolupa una activitat realment excel·lent.

Des de l’Ateneu afirmen que “la cultura és un dret universal que la societat ha de defensar”, i a la vegada un “pilar de l’Estat del benestar”.

2 370_ateneugraf

Ateneu popular 9Barris

El finançament de l’Ateneu està repartit de manera desigual entre administracions públiques (60%) i recursos propis(40%).  L’Ajuntament de Barcelona, el Districte de Nou Barris i l’Institut de Cultura (ICUB), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Cultura (INAEM), aportacions públiques i privades contribueixen al manteniment del casal.

Un comentario en “Ateneu Popular de 9B

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s