No és pobresa, és política municipal (3)

En aquest article parlarem de les conseqüències que té aquesta dura situació pels veïns i veïnes de Nou Barris.

L’experiència de les entitats veïnals constata que la salut dels veïns ha empitjorat, tot i que no

Protesta contra el cierre del CAP de la Guineueta. Felipe Blasco

Protesta contra el cierre del CAP de la Guineueta. Felipe Blasco

poden quantificar-ho per “manca de protocols clars i de sistemes de seguiment”. Es té constància d’un augment de les malalties mentals, ansietat, depressions són el pa de cada dia de molts veïns afectats per la crisi.  La manca de diners fa que famílies dediquin el poc que tenen a cobrir les necessitats bàsiques, com l’alimentació, relegant en últim terme la salut.

La impossibilitat de pagar un dentista ha portat un empitjorament de la salut bucodental. Això també succeeix en la sanitat pública, hi ha hagut un augment de sol·licituds per rebre ajudes per poder pagar els medicaments. “El tancament de llits, llistes d’espera i un menor temps d’hospitalització es tradueix en un increment de cura a la llar”. Això incrementa els gestos familiars, i a la vegada fa que les dones s’hagin d’ocupar dels malalts, ja que el sistema social actual les empeny a fer-ho, sobrecarregant de feina al gènere femení.

Segons un estudi del Síndic de Greuges (2013), la malnutrició infantil a Catalunya és un fet. A les escoles i instituts de Nou Barris hi trobem cada vegada més casos concrets i cada cop més freqüents de nens i nenes que passen gana. Nou Barris és el primer districte en la demanda de beques menjadors. El darrer curs s’han concedit 2700 més beques a Nou Barris que a Sarrià. Això ens dóna una idea de la situació en la que es troba el districte. Entitats com el Banc d’Aliments ajuden a pal·liar aquest greuge, però no té en compte la precarietat energètica. Hi ha gent que rep llegums seques, però no les poden cuinar.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s