Circ social

La formació i el circ social són eines de treball de l’Ateneu Popular 9barris des dels inicis del projecte, a finals de la dècada de 1970. Es tracta d’una proposta de formació artística i d’educació en valors encaminada a la transformació de la persona i el seu entorn més immediat. És un programa global, on els diferents projectes que es duen a terme es barregen, es retroalimenten i generen nous reptes i noves propostes.

La trobada del circ social a finals de 2014.  Jordi Blas

La trobada del circ social a finals de 2014. Jordi Blas

Des d’un projecte participatiu com l’Ateneu Popular 9barris, el treball educatiu en el món del circ  permet assolir fites com: “el desenvolupament de la creació artística – la millora del domini psicomotor del propi cos – el desenvolupament de la capacitat d’interrelació personal – la capacitat d’expressar la pròpia opinió – la utilització del temps de lleure de manera creativa i no consumista – la dinamització comunitària – la promoció de la cohesió social”

Per fer-ho tenen dos escoles:

ESCOLA INFANTIL DE CIRC

A l’Escola Infantil de Circ un total de 16 professors/es treballen amb gairebé 90 nens i nenes i juguen tot fent ús de fins a 14 tècniques diferents. El treball amb grups reduïts (de 6 a 9 alumnes) i la seva organització per edats ha permès l’adaptació als processos individuals i crear un clima de confiança molt favorable per superar els reptes que el circ  ofereix.

ESCOLA JUVENIL DE CIRC

L’Escola Juvenil de Circ s’inicia l’any 2003 i està formada per un equip de 6 professors/es que treballen tècniques com acrobàcia, aeris, teatre o equilibris amb una vintena de joves d’edats compreses entre els 13 i els 17 anys. És un projecte d’educació artística en el lleure, que dóna continuïtat als alumnes de l’Escola Infantil que després volen continuar estudiant. És un espai educatiu global en què es potencia l’adquisició d’una base tècnica de circ de qualitat, i alhora pretén dotar de recursos i actituds els joves.

Font: Ateneu Popular

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s